Θα χαρούμε να σας δούμε σύντομα.

HTML

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Το μικρό - καφέ στον Προυσσό

Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε διαφορετικά αυτό το blog εκτός από μια γρήγορη ...





Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε διαφορετικά αυτό το blog εκτός από μια γρήγορη παρουσίαση του χωριού μας μέσα από εικόνες.


Το χωριό χτισμένο σε 900 μέτρα υψόμετρο στο νότιο τμήμα του νομού Ευρυτανίας φημήζεται για το μοναστήρι της Παναγίας όπου φυλάσεται και η εικόνα που φιλοτέχνησε ο Αγιος απόστολος Λουκάς, για το φυσικές ομορφιές του , τη φιλοξενία και ζεστασιά που σου προσφέρουν οι κάτοικοι, τις απίθανες διαδρομές, το παραδοσιακό εργοστάσιο αλλαντικών με το περιφημο προσούτο και φυσικά για το μικρό - Καφέ, που βρισκεται στο κέντρο της πλατείας του χωριού και συνδιάζει το παραδοσιακό καφέ και την μοντέρνα πινελιά της διασκέδασης.

Πανοραμική άποψη του μοναστηριού.




Ο ναός χτισμένος μέσα στο βράχο παραμένει εκθαμβοτικός παρά της λεηλασίες των Τούρκων και Γερμανων.

Η πανυγηρική θεία λειτουργία στις 23 Αυγούστου.

Πάντα άγριος ο χειμώνας σκεπάζει με τον λευκό του μανδύα όλο τον νομό Ευρυτανίας.


 Το φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς βρίσκεται έξω από το χωριό Προυσός στη στρατιωτική γέφυρα της Καστανιάς. Στην αρχή του μονοπατιού υπάρχει μία πανέμορφη πέτρινη βρύση φτιαγμένη από τους ντόπιους μαστόρους. Ακολουθώντας το στενό μονοπάτι με τοίχο υποστήριξης συναντούμε μια ξύλινη γέφυρα και αμέσως μετά ένα δεκάμετρο καταρράκτη που σχηματίζει μια υπέροχη φυσική πισίνα με παγωμένα νερά και αμέσως πιο πάνω ακόμα έναν. Έχει πολλά κρυστάλλινα νερά με μικρούς καταρράκτες που προσφέρουν κολύμπι στις "βάθρες" της βάσης τους, ένα ξύλινο γεφυράκι που μαζί με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.


Η πλατεία του χωριού με το γεροπλάτανο ,την βρύση και φυσικά το μικρό - καφε.


Πάρτυ καλοκαίρι στο μικρό καφέ.












1 σχόλιο: